Irish Coffee
Här nedan presenterar jag först originalreceptet så som det skall vara enligt min gode vän Tom.
Efter originalreceptet kommer mitt eget recept på Irish Coffee, som brukar vara väldigt uppskattat bland vänner och bekanta. Håll till godo och återkom gärna med åsikter och/eller frågor.
Originalrecept Irish Coffee
The Tyrconell Single Malt Whisky
Kaffe av Afrikanska kaffebönor
Vispad grädde
Farinocker
Whiskynördens Irish Coffee
Tullamore Dew 4 cl (6 cl om du använder ett stort glas)
Bryggkaffe mörkrostat
Vispad grädde
Farinsocker
En liten nypa O´Boypulver
Så här gör du en Irish Coffee enligt mig för att uppnå bästa möjliga resultat:
1. Häll först i önskad mängd farinsocker (kom ihåg att detta är en smaksak, kan vara bra att fråga gästen hur mycket hon/han vill ha).
2. Häll i whiskyn (önskad mängd, kan också vara lite av en smaksak, fråga!).
3. Häll i en aning av det nybryggda mörkrostade kaffet.
4. Rör om dessa ingredienser nogsamt men varsamt.
5. Häll i resten av kaffet tills glaset är lagom fullt (glöm inte att du ska få plats med grädden också!).
6. Nu ska den nyvispade grädden läggas på (helst ska den vara just nyvispad, men latvarianten funkar också...)
7. Ta en liten nypa O´Boy och strö försiktigt uppe på toppen av vispgrädden.
8. Servera gästerna. Sätt fart, den ska vara varm!