Ardbeg Blasda 40%

Det enda undantaget från Ardbegs genomgående tema (rökig whisky utan kylfiltrering) är Ardbeg Blasda, som är ett experiment för att visa resultatet av Ardbegs pannor när svagt rökt malt används som råvara till destilleringen. Ardbeg Blasda är kylfiltrerad och spädd till 40% alkohol.
Källa: peat.se

Doft: Källare med havsnära läge. Efter en stund dyker det upp menthol och vanilj. Svag förnimmelse av rök. Inte alls vad man kanske är van vid med en klassisk Ardbeg. Dock tycker jag nog att det finns något där som är åt det hållet..
20/25

Smak: Tycker att den känns något tunn och lite vattnig. Finns dock en rätt så fin vaniljton varvat med lite rökt fisk, men...
21/25

Eftersmak: Halvlång med salt, lite peppar, grönt äpple och en aning citron. Rätt så frisk i avslutet.
22/25

Helhetsintryck: Nja, i min bok är det inte riktigt vad jag hade hoppats på. Jag är barnsligt förtjust i Ardbeg, men den här gjorde mig aningen besviken.
21/25

Betyget blir 84/100

Denna whiskyn provades 2015-05-22